Lazdrohu Hiking Kids është  kuadër  “Lazdrohu”, me fokus  veçantë  natyrëkampingeksplorimkajaklojëra dhe aktivitete tjera  ndryshme  natyrë.

Qëllimi jonë është jo vetëm   ndikojmë  zhvillimin e përgjithshëm  fëmijëvepor edhe  promovojmë vendet e bukura  Kosovës tek fëmijët dhe ti edukojmë ata se si ta duan dhe ta ruajnë natyrën.

Ecja dhe aktivitetet  natyrë janë një formë e mirë për t’i bërë fëmijët  përjetojnë jo vetëm botën e egërpor edhe veten e tyre.

Disa nga benefitet e aktiviteteve  natyrë janë

  • Zhvillim  aspektin fizikemocional dhe mendor 
  • Zvogëlimi i simptomave  hiperaktivitetit dhe rritjen e përqëndrimit tek fëmijët me ADHD(Attention Deficit Hyperactivity Disorder)
  • Ndikime pozitive  sistemin kardiovaskular dhe sistemin respirator
  • Socializim mes  fëmijëve
  • Largimi nga përdorimi i tepruar i teknologjisë dhe shpenzimi i kohës  shumë  natyrë
  • Eksplorimi dhe mësimi  shumë rreth botës  natyrës

 Natyra është e bukur dhe nuk ka asgjë   mirë se sa  eksplorosh atë dhe  shohësh se çfarë ofron jeta jashtë kornizave moderne.